Kuulen todella laajalle verkostoituneena headhunterina usein minkälaisia kokemuksia ihmisillä on rekrytointiprosesseista, sekä myös irtisanomisprosesseista.
Blog
Olemme Suomessa juuri nyt poikkeuksellisessa tilanteessa työmarkkinoilla. Talous on laahannut taantumassa pitkään. Ja samalla työpaikkojen määrät ovat vähentyneet, ja työttömyys kasvanut.
Myynninmaailma on B2B-markkinointitoimisto, joka auttaa kasvuhaluisia yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa laadukkaan, osuvan ja liiketoiminnan tavoitteista lähtevän markkinoinnin ja viestinnän avulla. Osa Myynninmaailmaa on myös Differo, Suomen johtavat sisältöstrategiamenetelmät, jotka keskittyvät B2B-sisältömarkkinointiin.
Muutama ajatus myynnistä
Olen miettinyt tätä jo pitkään; Jostain kumman syystä me suomalaiset pidämme myyntityötä ja myyjiä vähiten kiinnostavana ammattina.
Kaksi asiaa mitä toivoisin näkevän enemmän
Kaksi asiaa mitä itse toivoisin näkevän enemmän tässä työelämän haasteiden ja talouden taantuman ajassa:
Koska, "maailman onnellisimmasta kansasta", on päässyt tulemaan yhteiskunta, joka ei ole tätä menoa kohta enää hyvinvointiyhteiskunta.
Sitä, että meillä Suomessa tehdään edelleen osittain vanhentuneilla, raskailla, ja kalliilla tavoilla headhunting-projekteja, mm:
Olen headhunterina rekrytoinut satoja ja satoja ihmisiä eri toimialoille, erikokoisille yrityksille, aina asiantuntijoista toimitusjohtajiin asti. Näihin tehtäviin olen haastatellut tuhansia, ja tuhansia eri ihmisiä.
Kansantalous | Työntekijöiden määrä julkisella sektorilla on kasvanut pitkään, mutta erityisen paljon viime vuosina. Vuonna 2020 julkisella sektorilla työskenteli 648 900 henkeä, mutta viime vuonna jo 703 800 henkeä. Määrä on kasvanut liki 55 000:lla.
Tämä on pysäyttävä uutinen tänään Helsingin Sanomissa. Suomen valtion talous on ollut alijäämäinen...
Näin headhunterin silmin voin kokemuksesta sanoa, että melko usein rekrytointiprosessissa voi mennä se kuuluisa "lapsi pesuveden mukana".
Mitä tarkoitan tällä?