Hyvin usein meille ihmisille näkyy muista ihmisistä vain jäävuoren huippu. Liittyi se sitten työelämään tai henkilökohtaiseen elämään.
Blog
"Miksi meidän pitäisi palkata sinut?"
Suomen yhtenä verkottuneempana headhunterina kuulen melko usein tarinoita, miten eri verkostoni ihmisillä rekrytointiprosessit ovat menneet. Osa niistä on positiivisia kokemuksia, mutta ikävä kyllä edelleen tulee vastaan myös negatiivisia kokemuksia.
Päivän Pyyhtiä ja mietteitä aamuun
Mitä jos voisit aloittaa kaiken uudestaan alusta?
Johtajat, on aika pysähtyä miettimään: Jos et arvosta osaajiasi, menetät heidät. Samalla yrityksesi maine ja työnantajakuva voivat kärsiä – ja sen korjaaminen on kallista ja hidasta.
Näiden totuuksien ymmärtäminen auttaa sinua:
Tältä työnhaku näyttää tänä päivänä – ja miten se voi estää teitä rekrytoimasta parhaita osaajia
Työttömyys on Suomessa kasvanut viime vuosina merkittävästi, ja esimerkiksi korkeakoulutettujen työttömyys on korkeimmillaan lähes 20 vuoteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että parhaiden osaajien rekrytointi olisi helppoa – päinvastoin.
7 syytä, miksi parhaat osaajat lähtevät – ja kuinka pitää heidät
Olen ollut työurani aikana yli 15 vuotta töissä esihenkilönä ja johtajana isoissa suomalaisissa yrityksissä.
Lisäksi olen vajaan 6 vuoden sarjayrittäjyyteni suurimman osan ajasta rekrytoinut satoja ja satoja osaajia asiakkailleni. Haastatellen niihin tehtäviin tuhansia ja tuhansia eri osaajia. Aina asiantuntijoista johtajiin, ja toimitusjohtajiin...
Kuulen todella laajalle verkostoituneena headhunterina usein minkälaisia kokemuksia ihmisillä on rekrytointiprosesseista, sekä myös irtisanomisprosesseista.
Olemme Suomessa juuri nyt poikkeuksellisessa tilanteessa työmarkkinoilla. Talous on laahannut taantumassa pitkään. Ja samalla työpaikkojen määrät ovat vähentyneet, ja työttömyys kasvanut.